Busójárás Mohácson

Időpont: 2018.02.11  1 nap / 0 éj

busójárás 2018Farsang idején a mohácsi busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A téltemető, tavaszköszöntő nagy ünnep húshagyó kedden látványos, jókedvű farsangtemetéssel ér véget. A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség kivételes páratlan listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít!

 

 

 

 

Program :

Indulás a reggeli órákban. Először a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet keressük fel. 1526-ban itt vívott sorsdöntő csatát a II. Lajos vezette magyar sereg Szulejmán szultán török hadával. Mindössze másfél óra leforgása alatt tizennyolcezer katonánk esett el, a középkori Magyarország elveszítette királyát és hullott részekre. 1976-ban, a csata  évfordulóján átadott emlékhelyet tekintjük meg.

Ezt követően visszaszállunk a buszra és továbbutazunk Mohács belvárosába, ahol a nemrégen átadott és felavatott Busó udvart keressük fel. Itt már javában elkezdődhet a busó-hangulat, hiszen közel 70 élethű busó-alakkal, a rendezvény kellékeivel, a telet jelképező koporsó vesztőhelyével és nem utolsó sorban a busó-máglyával találkozhatunk a kiállítás megtekintésével.

A nap három fő programja:

  • A busók csónakos átkelése a Dunán
  • A busó csoportok felvonulása
  • Máglyarakás

Délután szabad program, részvétel a fesztiválon és a forgatagban. Az egész napos rendezvény ideje alatt étkezési lehetőség a Kóló téren, ahol hatalmas serpenyőben illatoznak a sültek, az egytálételek és finomabbnál finomabb különlegességek közül választhatunk.

Hazautazás a tűzgyújtás után, visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

Akciós áron: 6 800 Ft / Fő (2018. 02.  02 -ig)

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást busszal, buszsofőrt, csoportkísérőt

A részvételi díj nem tartalmazza:

Fix Ülőhelyeket - Lekérésre: 2 000 Ft / Fő   - Alábbiakban:

(Jobb oldalt 2 - 3 - 4. sor, 1 - 2 szék)

(Bal oldalt 2 - 3 - 4. sor, 1 - 2 szék)

Belépőjegyeket:

  • Emlékpark 1 500 Ft / Fő
  • Busóudvar 800 Ft / Fő,
  • Busó Múzeum: 1 200 Ft / Fő

Felszállási helyek:

  • Budapest, Blaha Lujza tér, régi CORVIN áruház (parkoló), Vasárnap reggel (08:00)
  • M6 autópálya - pihenőhelyek - egyeztetés alapján, .......................
  • M6 autópálya - pihenőhelyek - egyeztetés alapján (pl.: Lánycsók) (10:10